torsdag 23 augusti 2007

Dålig start på en i slutet helt okej dag

Att vakna klockan nio, inse att man är den enda i lägenheten som är vaken, gå ut i köket och mötas av ölburkar, spritflaskor, tomma kartonger och odiskade tallrikar är förjävligt. Iallafall om man inte själv har varit med och festat. Eller, om man nu har det så är det ju förjävligt för man inser att man måste städa upp skiten. Jag har ingenting emot att de festar i min lägenhet. Så länge det inte går ut över mig. Tog lite frukost och satte mig vid datorn i väntan på att jag skulle kunna åka in till skolan. De började festa här vid tio igår kväll ungefär, med killarna från lägenhet 13 som hade supit sen tio igår förmiddag. De var jävligt packade. Jag gick och lade mig. Sent omsider kunde jag sedan somna och sov i ungefär fyra timmar innan jag vaknade av att de fortfarande höll på där ute.. Somnade om och vaknade igen när Tini kröp upp i sin säng. Halv fem. Victoria städade och slängde allting och sådär, för att va klar innan Stina o Maria kom tillbaka från LA. Jag kollade på film. Kände inte den minsta lust att ansränga mig. Lyssnade dock lite diskret på skvallret; vem som hånglade med vem och lite så. Tycker synd om alla pojkvänner där hemma.. När Victoria städat klart och jag hade städat badrummet (min tur den här veckan) kom Kev på besök. Där hade de tur.. eller vi, eller vad man ska säga. För frågan är vad som händer om de kommer på någon? Åker alla ut? Kan jag bevisa att jag inte festade? Är det mitt ansvar också? Fy fan... Han erbjöd sig iaf att slänga soporna, och började lyfta upp sopsäcken, men Victoria lyckades stoppa honom innan klirret hann avslöja innehållet...

Jag var på hyffsat dåligt humör när jag tog bussen in till stan. Blev på ännu sämre humör när jag insåg att bussen inte skulle gå förän om typ 50 minuter. Så jag gick från Transit Center till skolan. Det är ganska långt, men det var skönt att gå. Jag blev av med lite av mina agressioner. Väl på skolan gick jag till biblioteket för att skriva ut mitt flygbiljettskvitto. Det var lite krångligt.. För att skriva ut ska man:
1. Klicka på File, sedan Print
2. Välja Black/White eller Color
3. Trycka okej
4. Avancera till skrivaren
5. Trycka på skrivarjobbet från ens egen dator
6. Klicka på den en gång till
7. Betala 10 cents per sida (svartvitt, annars 50)
8. Trycka okej
Omständigt. Men jag lyckades iallafall, och nu ligger pappren och väntar i min väska tills imorrn. SMSade Elin att jag skulle in till stan igen och att vi kunde ses och käka lunch som vi hade bestämt. Hon svarade att hon nog inte skulle kunna va där förän en och en halv timme senare. Jag spenderade timmen på piren. Precis där man kör på piren, vid stranden, satt en uteliggare. Om jag någon gång blir uteliggare så ska jag bli skulptör dessutom. Han hade gjort en megafin skulptur av en sjöjungfru! Megafin verkligen! För att turisterna (och alla andra) skulle få fota den skulle man lägga lite pengar till honom. Smart. För typ alla ville fota!


Jag gick runt i lite affärer på Piren. Mest för att fördriva tiden. Satte mig sedan med min nya bok :o) När Elin kom gick vi uppför State Street för att leta efter någonstans att käka lunch. Det blev typ snabblunchmat; pommes och grillat kött. Och sallad. Jag tyckte inte riktigt att den höll tallriksmodellmåttet om man säger så. Sååååå mycket grönt behöver det la ändå inte va..

Men det var gott. Vi diskuterade allting om hemlängtan och mysko amerikanska grejer. När vi ätit klart sade Elin att hon gärna ville gå på bio någon dag, i samma sekund som jag tänkte det.. Mysko. Vi bestämde oss för att gå på en matinéföreställning av No Reservations, en film som Stina o Maria rekommenderat. 6,5 dollar. 45,50 SEK. Det är typ hälften av vad en biobiljett kostar i Sverige. Det är sjukt.. O eftersom vi precis ätit behövde vi inte spendera pengar på popcorn och sånt.
Filmen var helt okej. Förutsägbar. Inte så djup. Men gullig och lite snyftig. Och den var klar i lagom tid, tjugo över sex. Sen kunde vi ta en glass (Ben & Jerry's Cinnamonbun är min nya favvis!!!! den smakar kanelbulle!!! och har kakdeg!!!!! kanelbullekakdeg!!!!! muuuuuums!)

Så när jag kom hem till lägenheten igen var jag ganska nöjd med dagen trots allt. Stina o Maria hade kommit tillbaka och hade tydligen haft väldigt roligt i LA. Får väl ta och åka dit någon dag. De hade varit på Universal Studios och så. Dit vill jag också. Elin och jag ska gå på Zoo någon dag. Roligt.

5 kommentarer:

Anna sa...

Åt du inte upp salladen, Cecilia?

Anonym sa...

Hej
Vad handlar böckerna du beställde om?
Ha det bra

Sinem sa...

Du å jag ska till LA när jag kommer! De e ett krav =P Jag kollade bussar från LA till Santa Barbara med Greyhounden å de kostar typ 12 dollar så jag tar nog den =D Saknar dig å läääääängtar till december, vilket jag aldrig annars gör...

Cissi sa...

Ojojoj mycket att svara på :) Nej, Anna, jag åt inte upp salladen. Kan oxå bero på att det råkade flyga ner en fågel i den, i ett desprat försök att komma ut från stället... Böckerna jag beställde är fortsättningarna på Ring, boken bakom filmen. Klart som 17 vi ska till LA, Sinem. Universal Studios! Shoppa! Leva livet! Ha det bra alla! Kram

Jonthe sa...

Är du säker på att han var en uteliggare? Jag menar han såg ju inte så sjaskig ut direkt. Fast dom kanske ser ut så i Californien. haha!