söndag 10 februari 2008

6 månader..

Idag är det exakt ett halvår sen jag åkte hemifrån. 6 månader. Det känns jättekonstigt. Jag vet inte om jag någon gång tänkte när jag bokade min biljett att jag skulle ha varit här ett halvår på min födelsedag. Dont think it really occured to me..

Jag tror att det var det året jag skulle fylla 6. Vi hade precis flyttat till Bygdestigen och jag hade fått min egen syrenbuske på framsidan av huset. Ljuslila blommor. Mamma var lite mer into att sy och sånt än hon är nu och hade köpt ett vitt tyg med ljusrosa blommor, som skulle bli en kjol till mig. Jag planerade mitt födelsedagskalas för dagmamman och de andra barnen och visualiserade mig själv sittande vid syrenbusken i min fina kjol och ta emot dem. Hade inte det varit fint? Mamma smashade verkligheten i facet på mig. "Jag tror det blir lite kallt, plus att syrenbusken nog inte blommar i februari..."

Ibland är verkligheten hård. Och ibland är den underbar. Ibland slår drömmar in. Jag firade min 19:e födelsedag iklädd sommarklänning i 20-gradig värme. Här är precis innan vi åt glass :O)

Efter att jag blev väckt i morse med skönsång och presenter spenderade jag lite tid vid min dator. Trots att jag fått en massa gulliga saker av mina roomisar, f d roomisar, anna och mig själv idag så är nog ändå mejlen min favvispresent. Tack alla! Anna och Jesper fick mig dock att actually börja gråta i morse. De skickade båda vars en sjukt fin sång. Här kommer delar av de omskrivna texterna, som är fin kontrast till varandra då Anna refererar till rullatorer och pension medan Jesper kallar mig liten...

Melodi: Främling. Text: Anna.
Cissi, du fyller 19 år
Och du börjar bli gammal
Får gråa tår och tappar hår
Se upp nu, Cecilia
Får du tillräcklig pension
Jag ber dig, låt mig få veta
När du krympt en tum
Och blivit stum
Snälla säg

Du flyttat bort till Kalifornien
Och gömt din ålder som en hemlighet
Löständer, jag ser dem
Rullator du ber om var kväll
Men likt din ålder rullar den iväg
Och du kan liksom inte stoppa den
Ta första stegen du hittar i trädgården
Och klättra upp och titta mot Sverige
Då blir din ålder aldrig skrämmande igen



Melodi: Umbrella. Text: Jesper
19 år, ingenting som händer då
Körkort får du redan ta
Till bolaget är ett år kvar
Nu är du i USA, där firar du din födelsedag
Almanackan visar nionde
Men här är det den tionde

Och nu så är du 19 år
Bevis är tårtan som du får
Med 19 ljus du måste blåsa ut
Då gäller det att inte spara något krut
På korten ett, nia det står
När "lilla" Cissi fyller år
Ja nu är du faktiskt 19 år...


Tack söta!

Jag gillar att Facebook önskar födelsedagsgrisar grattis:
"Happy Birthday, Cecilia!
From all of us on The Facebook Team, have a great day!"

Det har varit en chill födelsedag. Jag har ofta jämfört med förra året under dagen. Det var nog en av de bästa dagarna i hela mitt liv.. Tack alla som gjorde min 18-årsdag oförglömlig!
Var ute och käkade med Elin, Stina och Corinne ikväll. Det var sjukt jävla roligt. Thankyou girlzz! Servitören var charmig som satan och han bjöd på glass och sjöng för mig och sen bad han att få våra nummer. HAHAHAHAHA, det var det roligaste ever.

Efter ett mycket narcissistiskt inlägg ska jag berätta om vilken underbar dag vi hade igår. Jag och Elin bestämde oss - efter mycket pluggande - att gå till skolan och öva frisbee inför imorgon, eftersom vi sög rätt hårt förra veckan. Det gick mycket bra måste jag säga. Annars säger nog den här filmen rätt så mycket om hur det var:


Jag har redan gjort klart två av mina assignments i Photo 109. Den första är ett självporträtt. Vilket jag tycker är lite weird eftersom de flesta med största sannolikheten inte tar sina "självporträtt" själva. Jag gjorde mitt bästa. I brist på stativ byggde jag ett torn av en styck korg, en styck pidestal, två plastburkar och en läkerolask som stöd under min kameras objektiv. Lamporna jag använde var lite i lägsta laget så jag fick böja på knäna hela tiden men det var rätt bra träning. I slutändan fick jag ungefär vad jag ville ha. Här är ett par exempel. Jag kommer använda den första när jag lämnar in på tisdag. Hjälpte även Stina med hennes (ja jag tog bilderna).




Ett år kvar :O) (Fem dagar tills familjen kommer! - De har en Hitta Nemo-karusell på Disneyland!!!!!!!!!!!!!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättesnygga självporträtt. Synd bara att man inte ser mer ansikte på dina bilder. Eller åtminstone ett öga.
Bara för att det är ett självporträtt behöver det ju inte betydda att du måste vara med på bilden eller en person, tycker jag(om inte nu läraren säger det).

Grattis i efterskott föresten!!!
Blir väldigt avundsjuk på vädret hos dig, här är det snö och slask. Men solen är framme så det är skönt.